Potravinářský silikon
Pro náročné aplikace tmelení a spárování v potravinářství s požadavkem na atestaci pro styk s potravinami. Tmelení spojů a spár v přímém styku s obilninami, pekařskými výrobky, moučníky, sušenkami, obilnou a kukuřičnou moukou, těstovinami, praženou kukuřicí a vločkami. Tmelení spár přicházejících do přímého styku s mléčnými výrobky, zakysaným mlékem, jogurty, ovocnými výrobky jako protlaky, pyré, mošty, sušené a dehydrované ovoce, včetně konzervace ve vodném nálevu, melasou, cukernými výrobky a droždím.
Charakteristika:
· Odolný vlhku, vodě, povětrnostním vlivům a UV záření
· Velmi vysoká přilnavost k nesavým podkladům, vysoká elasticita
· Po úplném vyzrání splňuje podmínky pro styk s potravinami
Technické údaje:
Základ / Materiál |
silikon-acetát |
Tepelná odolnost |
–50 / +180°C (po vytvrzení) |
Dilatační schopnost |
± 25% |
Maximální protažení |
550% |
Pevnosti v tahu |
2,0 MPa |
Tvrdost dle Shore A (3s) |
≈ 23 ± 3 |
© 1991 - 2019 Barvy laky Osman - Ostrava, Opava, Hlučín
Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů
Všechna práva vyhrazena.